RUBRICA PACIENTULUI
UTILITĂȚI
PROIECTE ŞI PROGRAME
CADRU INSTITUŢIONAL

Actualizat: December 14, 2019 18:45

Sectia Pediatrie a Spitalului Municipal Onesti

ECHIPA

7 medici, 19 asistente, 9 infirmiere, 4 ingrijitoare

Secţia de pediatrie

sSecţia de Pediatrie asigura asistenţa medicală pe parcursul unui an la peste 2.000 de pacienţi cu vârste cuprinse intre 0 si 18 ani, pentru aproape toate afecţiunile medicale ale micuţilor pacienţi.
La nivelul secţiei suntem dotaţi cu aparat radiologic de ultimă generaţie, un  echograf, spirometru, pulsoximetre, monitoare pentru funcţii vitale, injectomate şi pompe de perfuzie, aspiratoare fixe si mobile, oxigenatoare fixe si mobile, având astfel posibilitatea de a investiga si trata copiii pe secţie.
Deasemenea, prin colaborare cu laboratorul central putem diagnostica o listă amplă de afecţiuni.
Pacienţii beneficiaza de tratamente injectabile, im. si iv, tratamente cu aerosoli si datorita colaborarii cu alte secţii putem realiza tratamente fizioterapice, masaj, gimnastică medicală, etc. 
Deasemenea, datorită bunei colaborări cu toate clinicile de profil din ţară, asigurăm la nevoie transferul pacienţilor cu afecţiuni ce nu pot fi tratate la noi, in condiţii optime, către aceste clinici.
Astfel am reuşit ca in ultimii 5 ani mortalitatea secţiei sa fie 0.
La nivelul secţiei există o preocupare continuă pentru perfectionare si informare. În anul 1995, s-a organizat la Oneşti, de catre secţia Pediatrie, condusă de Dr. Noica Mihail, primul Congres naţional de Pediatrie, de dupa revoluţie, cu participarea de exceptie a profesorilor de pediatrie din întreaga ţară.
Periodic, se organizeaza la Oneşti, cursuri de perfecţionare, sub indrumarea unor distinşi profesori de specialitate din clinici renumite, ultimul având loc in februarie 2011, susţinut de profesorii Dr. Evelina Moraru si Profesor Dr. Dan Moraru, care s-a bucurat de o largă participare a medicilor din judeţ.
Educaţia medicală continuă este o preocupare permanentă a medicilor secţiei noastre, astfel că la rapoartele de gardă din fiecare miercuri au loc prezentări de cazuri, articole din reviste, noutati editoriale de specialitate.

sus
telefon spital onesti0234 323 111 locatie Locaţies